Hozzávalók (8-10 személyre, ami elsőre durván hangozhat, de hűtőben simán eláll 1 hétig)
1/2 kg nagyszemű tarkabab (virágbab)
1 nagy póréhagyma
2 ek. 20%-os ecet
stevia (vagy bármely más édesítő, én 12 csepp folyékony stevia-kivonatot tettem bele)
só
Elkészítés:
Éjszakára beáztatjuk a babot. Reggel lemossuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. ehhez javasolnám a kuktát, amiben kb. 30 perc alatt puhára fő.
Közben a póréhagymát vékonyra szeleteljük és lesózzuk. Ha a bab kész, hagyjuk a főzőlevében kihűlni. Utána leszűrjük. Egy nagy tálba beleöntjük a főtt bab felét, erre rárétegezzük a póréhagyma felét, megint bab, majd megint hagyma. végül leöntjük annyi salátalével, hogy ellepje.
A salátaléhez kb. 1 l vizet az ecettel és a steviával összekeverünk.
Lefedjük a tálat, és állni hagyjuk legalább pár órát. Ha tiszta kanállal szedünk belőle, hűtőben sokáig eláll. Nálunk erre nem volt szükség...
Salátaként, de önálló köretként is fogyaszthatjuk.
Ezt ettük ma este :)
Mikor együk? Bármikor.
.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése