Könnyen elkészíthető, egészséges receptek - némelyiket megkóstolhattátok a keddi és csütörtöki előadások után. Ha fogyni szeretnél, vagy egyszerűen egészségesen ennél, válassz nyugodtan...

2010. december 27., hétfő

Csípős-gyömbéres csirkeleves

Hozzávalók (4 adag):

1/2 csirkemellfilé (20-30 dkg)
1 nagyobb fehérrépa
1 kis karalábé
1 kis zeller
20-30 cm édeskömény-szár (megveszel 1 db édesköményt, és a szárakat levágod róla, a gumóból meg majd csinálsz salátát)
1 (megpucolva) hüvelykujjnyi méretű gyömbérdarab
1 nagy gerezd fokhagyma
1 kis csomó zöldhagyma
1 zöld erőspaprika, vagy tetszőleges friss csilipaprika
5 szem szegfűbors
1-2 db szerecsendió-virág


Elkészítés
A csirkemellet felkockázzuk, és hideg vízben feltesszük főni. Közben a zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk:
- a gyömbért fél gyufaszálnyi csíkokra
- a paprikát és a zöldhagymát 2 mm vastag félkarikákra
- az édeskömény-szárat 1 cm vastag karikákra (ha van rajta a zöldjéből, bátran vágjuk bele azt is)
- a fokhagymát kés pengéjével ellapítjuk, majd apróra vágjuk
- a többi zöldséget kb. 3x1x0,5 cm csíkokra.

Lehabozzuk a csirkét, ha már nem habzik, megsózzuk, beletesszük a fűszereket és az összes zöldséget. Annyi leve legyen, h. csak kb. 2 ujjnyira lepje el. Visszaforraljuk, és kis lángon fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Ha nem elég csípős, egy kis cayenne borssal segíthetünk rajta. Ha nem akarjuk csípősen, értelemszerűen hagyjuk ki belőle az erőspaprikát, vagy helyettesítsük édessel.

Mikor együk?
Bármikor, teljes étkezés, egytálételként lehet enni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése