Hozzávalók (1 kisebb tepsihez)
1,5 pohár köles (2,5 dl-es pohárról van szó)
20 dkg gyümölcs
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
3 tojásfehérje
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 kanál méz
1 dkg vaj
stevia (vagy más édesítő)
Elkészítés:
X térfogatú köleshez 2X térfogatú vizet öntünk egy lábasba (gy. k. : 1,5 pohár köleshez 3 pohár víz). Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget, valamint a steviát. Fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük, míg teljesen elfövi a vizet. Ekkor hozzáadjuk a gyümölcsöt. Ha nagydarab gyümölcsről van szó, vágjuk apróra (pl. ne egy egész almát rakjunk bele). Összekeverjük, és fedő alatt állni hagyjuk, amíg teljesen kihűl.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kihűlt kölesmasszába belekeverjük a mézet és a szódabikarbónát, majd óvatosan, h. ne törjön össze, beleforgatjuk a tojásfehérjét. A tepsit kivajazzuk, beleöntjük az anyagot, és előmelegített sütőben, kis lángon kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
Nem hardcore diétázók tehetnek rá lekvárt, vagy tejszínhabot (de ez utóbbit nem tőlem hallottátok).
Mikor együk?
Lehetőleg ebédig bezárólag.
Ez a mai édesség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése