Könnyen elkészíthető, egészséges receptek - némelyiket megkóstolhattátok a keddi és csütörtöki előadások után. Ha fogyni szeretnél, vagy egyszerűen egészségesen ennél, válassz nyugodtan...

2011. január 18., kedd

Zöldbabos hús, vagy mi :)

Hozzávalók (5-6 adaghoz)
50 dkg csirkemell vagy sovány marhahús
1 szál póréhagyma
2 db piros színű paprika (pl. kápia), vagy ha csípősen akarjuk, 2 erőspaprika
30 dkg zöld hüvelyű zöldbab
2 babérlevél
1 kanál olívaolaj
2 kanál paradicsompüré
1 teáskanál pirospaprika


Elkészítés:
A húst felkockázzuk, és elkezdjük pirítani szárazon. Amikor kifehéredik, megsózzuk, és amikor levet engedett, hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát, paprikát, a babérlevelet és a pirospaprikát. Fedő alatt csaknem teljesen puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a zöldbabot, és készre főzzük. Tálalás előtt egy kanál olívaolajjal meglocsoljuk.

Mikor együk?
Ha nem készítünk hozzá köretet, hanem csak egy salátát, akkor bármikor. Erősen szénhidrátos körettel vacsorára inkább már ne.

Tipp
BÁRMILYEN olyan hagyományos, húsos ételt, ami olajban/zsírban történő pirítással indul (pörkölt, gulyás, tokány stb.) el tudsz készíteni úgy, h. a húst szárazon kezded pirítani, csak folyamatosan kevergetni kell. Utána, ha megsózod, levet fog engedni, illetve te is önthetsz alá egy kis vizet. Így egy csomó zsiradékot megspórolsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése