Hozzávalók (5-6 adaghoz)
50 dkg csirkemell vagy sovány marhahús
1 szál póréhagyma
2 db piros színű paprika (pl. kápia), vagy ha csípősen akarjuk, 2 erőspaprika
30 dkg zöld hüvelyű zöldbab
2 babérlevél
1 kanál olívaolaj
2 kanál paradicsompüré
1 teáskanál pirospaprika
só
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, és elkezdjük pirítani szárazon. Amikor kifehéredik, megsózzuk, és amikor levet engedett, hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát, paprikát, a babérlevelet és a pirospaprikát. Fedő alatt csaknem teljesen puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a zöldbabot, és készre főzzük. Tálalás előtt egy kanál olívaolajjal meglocsoljuk.
Mikor együk?
Ha nem készítünk hozzá köretet, hanem csak egy salátát, akkor bármikor. Erősen szénhidrátos körettel vacsorára inkább már ne.
Tipp
BÁRMILYEN olyan hagyományos, húsos ételt, ami olajban/zsírban történő pirítással indul (pörkölt, gulyás, tokány stb.) el tudsz készíteni úgy, h. a húst szárazon kezded pirítani, csak folyamatosan kevergetni kell. Utána, ha megsózod, levet fog engedni, illetve te is önthetsz alá egy kis vizet. Így egy csomó zsiradékot megspórolsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése