Hozzávalók (4 adag)
40 dkg cukkini (vagy padlizsán)
20 dkg darált hús
10 dkg hagyma
5 dkg barna rizs (bulgur)
1 pohár joghurt
1 kanál olaj
1 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, majoranna
Elkészítés:
A darált húst egy edényben elkezdjük pirítani, folyamatosan kevergetve. Amikor már szétesik részeire, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. 1-2 percig még pirítjuk, majd megsózzuk, és amikor levet enged, meghintjük pirospaprikával és majorannával. Fedő alatt 10 percig pároljuk. A barna rizst vagy bulgurt megmossuk, felforralunk 2 liter vizet, és puhára főzzük benne. A cukkínit vagy padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. A húst és a bulgurt/rizst összekeverjük. Egy tűzálló tál vagy tepsi alját kiolajozzuk, lerakunk benne egy sor felszeletelt zöldséget, majd egy réteg rizses húst. Megint zöldség, megint rizses hús, és a tetejére is zöldség kerüljön. Leöntjük a joghurttal, és közepes lángon készre sütjük.
Mikor együk?
Bármikor. Készíthetünk hozzá egy salátát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése