Könnyen elkészíthető, egészséges receptek - némelyiket megkóstolhattátok a keddi és csütörtöki előadások után. Ha fogyni szeretnél, vagy egyszerűen egészségesen ennél, válassz nyugodtan...

2010. december 30., csütörtök

Vöröslencse leves

Ez az egészséges verzió, de eddig elhamdulillah mindenkinek ízlett

Hozzávalók (4-5 adag)
25 dkg vöröslencse
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kanál paradicsompüré
1 teáskanál szárított menta

citrom

Elkészítés:
A lencsét leöblítjük, és annyi vízben tesszük oda főni, amennyi kb. háromszorosan ellepi. Belereszeljük a hagymákat. Felforraljuk (vigyázzunk nagyon könnyen kifut), kis lángra vesszük, és néha megkevergetve addig főzzük, amíg a lencse teljesen pépesre fő. Hozzáadjuk a mentát és a paradicsompürét. Ízlés szerint sózzuk. Ha túl sűrűnek találjuk, öntünk hozzá vizet. Összeforraljuk. Kész. Tálalásnál adjunk hozzá citromot, és aki akar, az csavar bele magának. Hasonlóképpen adjunk hozzá opcionális erős paprikát.

Mikor együk?
Ha nem eszünk hozzá kenyeret, bármikor. Ehetünk hozzá salátát, nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése