Könnyen elkészíthető, egészséges receptek - némelyiket megkóstolhattátok a keddi és csütörtöki előadások után. Ha fogyni szeretnél, vagy egyszerűen egészségesen ennél, válassz nyugodtan...

2010. december 28., kedd

Zöldséges fasírt

Hozzávalók (4 adag):
30 dkg darált hús (sovány marha, csirkemell v. pulykamell)
30 dkg cukkini v. karfiol
1 tojás
1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomó petrezselyem
só, bors, paprika

Elkészítés:
A cukkinit durvára reszeljük (a reszelő legnagyobb lyukán). Ha a karfiolt választottuk, azt sós vízben puhára főzzük, és összetörjük villával. A hagymát és a fokhagymát finomra reszeljük, a petrezselymet apróra vágjuk (vagy ezt a háromfős csapatot mind együtt begyömjük az aprítóba - gyorsabb lesz.)
A darált húst összekeverjük az összes többi hozzávalóval. Kb. 10 centi hosszú rudakat formázunk belőle. A tradicionális iskola hívei formázzanak tradicionális húspogácsákat.
A megsütésre 3 opciónk van: (1) grillen. (2) Ha ez nincs, akkor egy tepsi aljába tegyünk sütőpapírt, és ezen zsiradék nélkül megsüthetjük a fasírtokat. (3) Tetszőleges felszeletelt zöldséget (burgonya, padlizsán, cukkini stb.) terítsünk egy tepsi aljába. Sózzuk meg. Öntsünk alá kis vizet. A zöldségekre fektessük a fasírtokat.
Kis lángon kb. 30-40 perc alatt kész. Ha zöldséget teszünk alá, komplett étkezés. Ha nem, egy salátát dobjunk össze hozzá. A hardcore szénhidrátok rajongói készítsenek hozzá valami kevéssé veszélyes köretet (barna rizs, hajdina, köles, quinoah), egyébként egy salátával komplett étkezés.

Mikor együk?
Ha salátával vagy csak zöldségekkel esszük, bármikor. Ha burgonyát tettünk alá, vagy köretet készítünk hozzá, akkor délelőtt, vagy max. ebédre, délután és este már ne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése