Hozzávalók (kb. 6 adaghoz)
30 dkg burgonya
30 dkg kelkáposzta
15 dkg sárgarépa
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kanál olaj
1 pár virsli
1 kis pohár joghurt
1 kávéskanál pirospaprika
2 db babérlevél
1 kávéskanál majoranna
só
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és az olajon elkezdjük pirítani. Amikor már barnul, ráreszeljük a fokhagymát, és állandóan kevergetve még 1-2 percet pirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a paprikát, átkeverjük, és kb. egy liter vízzel felöntjük.
Visszatesszük a tűzre, és amikor felforr, megsózzuk, és hozzáadjuk a fűszereket. A burgonyát és a répát felkockázzuk, hozzáadjuk a leveshez. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha kevés a leve, öntsünk még hozzá vizet, illetve szükség szerint sózzuk. Amikor a kelkáposzta a kívánt puhaságúra főtt, a joghurtot elkeverjük 1 dl vízzel, és beleöntjük a levesbe. Amikor visszaforrt, készen is van.
Mikor együk?
Ha valaki keményen diétázik, akkor ne egyen krumplit már este. Mindamellett meggyőződésem, h. az ember NEM attól fog elhízni, h. este megeszik 30 gramm burgonyát...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése