Könnyen elkészíthető, egészséges receptek - némelyiket megkóstolhattátok a keddi és csütörtöki előadások után. Ha fogyni szeretnél, vagy egyszerűen egészségesen ennél, válassz nyugodtan...

2011. január 12., szerda

Rakott cukkini (vagy padlizsán)

Hozzávalók (4 adag)
40 dkg cukkini (vagy padlizsán)
20 dkg darált hús
10 dkg hagyma
5 dkg barna rizs (bulgur)
1 pohár joghurt
1 kanál olaj
1 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, majoranna

Elkészítés:
A darált húst egy edényben elkezdjük pirítani, folyamatosan kevergetve. Amikor már szétesik részeire, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. 1-2 percig még pirítjuk, majd megsózzuk, és amikor levet enged, meghintjük pirospaprikával és majorannával. Fedő alatt 10 percig pároljuk. A barna rizst vagy bulgurt megmossuk, felforralunk 2 liter vizet, és puhára főzzük benne. A cukkínit vagy padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. A húst és a bulgurt/rizst összekeverjük. Egy tűzálló tál vagy tepsi alját kiolajozzuk, lerakunk benne egy sor felszeletelt zöldséget, majd egy réteg rizses húst. Megint zöldség, megint rizses hús, és a tetejére is zöldség kerüljön. Leöntjük a joghurttal, és közepes lángon készre sütjük.

Mikor együk?
Bármikor. Készíthetünk hozzá egy salátát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése