Könnyen elkészíthető, egészséges receptek - némelyiket megkóstolhattátok a keddi és csütörtöki előadások után. Ha fogyni szeretnél, vagy egyszerűen egészségesen ennél, válassz nyugodtan...

2011. január 10., hétfő

Padlizsánsaláta

Hozzávalók:
1 padlizsán (inkább hosszúkás, mint kerek)
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 kanál olívaolaj
só, bors, pirospaprika

Elkészítés:
A padlizsánt csíkosra meghámozzuk, vagyis egy csíkban leszedjük a héját, aztán egy csíkban nem, és így tovább. Hosszában gerezdekre vágjuk, majd felkockázzuk.
Az olajon megfonnyasztjuk a vékony szeletekre vágott hagymát. Rátesszük a padlizsánt, sózzuk, és gyakran kevergetve pirítjuk.
A paradicsomokat leforrázzuk, és lehúzzuk a héjukat. felkockázzuk őket, majd az apróra vágott fokhagymával együtt a padlizsánhoz adjuk. Megszórjuk egy kevés pirospaprikával és borssal, és amikor a padlizsán puha, kész is.
Hidegen szokás tálalni, és tálalás előtt még egy kis olívaolajjal meglocsolni.

Mikor együk?
Bármikor.

1 megjegyzés:

  1. Salamu aleykum!
    Nagyon finom tényleg ez a saláta hidegen. Én szoktam úgy is, hogy rakok a serpenyőbe még reszelt sárgarépát, vékonyra szeletelt csiperke gombát, aprított petrezselymet is. Így viszont melegen szoktam enni, pl.hal vagy csirkemell filével!

    Asiye!
    /köszi a sok fincsi és egészséges receptet!:)/

    VálaszTörlés