Könnyen elkészíthető, egészséges receptek - némelyiket megkóstolhattátok a keddi és csütörtöki előadások után. Ha fogyni szeretnél, vagy egyszerűen egészségesen ennél, válassz nyugodtan...

2011. január 14., péntek

Zöldbableves

Hozzávalók
20 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
10 dkg karalábé
10 dkg hagyma
20 dkg zöldbab
1 evőkanál olaj
1 pohár joghurt
1,5 dkg (1 kanál) zabpehelyliszt
1 gerezd fokhagyma, só, 1 babérlevél, 1 kiskanál majoranna

Elkészítés
A zöldséget kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Ráöntjük a zöldségeket és a reszelt fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a hagyma kicsit barnulni kezd. Hozzáadjuk a sót, a babért, a majorannát, és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A joghurtot elkeverjük a zabpehelyliszttel, hozzáöntünk 1-2 dl vizet, és hozzáadjuk a leveshez. Visszaforraljuk vele, de tovább már nem főzzük.

Mikor együk?
Bármikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése