Hozzávalók
20 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
10 dkg karalábé
10 dkg hagyma
20 dkg zöldbab
1 evőkanál olaj
1 pohár joghurt
1,5 dkg (1 kanál) zabpehelyliszt
1 gerezd fokhagyma, só, 1 babérlevél, 1 kiskanál majoranna
Elkészítés
A zöldséget kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Ráöntjük a zöldségeket és a reszelt fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a hagyma kicsit barnulni kezd. Hozzáadjuk a sót, a babért, a majorannát, és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A joghurtot elkeverjük a zabpehelyliszttel, hozzáöntünk 1-2 dl vizet, és hozzáadjuk a leveshez. Visszaforraljuk vele, de tovább már nem főzzük.
Mikor együk?
Bármikor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése