Könnyen elkészíthető, egészséges receptek - némelyiket megkóstolhattátok a keddi és csütörtöki előadások után. Ha fogyni szeretnél, vagy egyszerűen egészségesen ennél, válassz nyugodtan...

2011. január 30., vasárnap

Csicseriborsó-saláta

Hozzávalók (5-6 adaghoz)
20 dkg csicseriborsó
1 fej lilahagyma
3 paradicsom
1 csomag petrezselyem
fél citrom leve


Elkészítés:
A csicseriborsót beáztatjuk meleg vízbe az elkészítést megelőző este. A víz legalább kétszeresen lepje el a csicseriborsót. Másnap leöblítjük, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Erre remek megoldás a kukta.
A főtt csicseriborsó levét leöntjük, lecsepegtetjük. A hagymát apróra vágjuk, megsózzuk, és rácsavarjuk a citrom levét. Felkockázzuk a paradicsomot, és apróra vágjuk a petrezselymet. Végül az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban.
Ez egy komplett, egészséges köret pl. csirkéhez vagy halhoz. Ha nem tudunk megbirkózni azzal, h. nincs valami "hagyományosabb" köretünk, akkor készítsünk még egy párolt zöldséget mellé.

Mikor együk?
Ha csak húst v. halat, esetleg zöldséget eszünk hozzá, bármikor.

Tipp: Ha nem szeretnénk 20 dekánként szórakozni a csicseriborsóval, egy kilót is elkészíthetünk egyszerre. Ha jól lecsepegtettük, tegyük adagonként kis dobozba vagy nejlonzacsiba, és fagyasszuk le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése