Hozzávalók:
1 padlizsán (inkább hosszúkás, mint kerek)
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 kanál olívaolaj
só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A padlizsánt csíkosra meghámozzuk, vagyis egy csíkban leszedjük a héját, aztán egy csíkban nem, és így tovább. Hosszában gerezdekre vágjuk, majd felkockázzuk.
Az olajon megfonnyasztjuk a vékony szeletekre vágott hagymát. Rátesszük a padlizsánt, sózzuk, és gyakran kevergetve pirítjuk.
A paradicsomokat leforrázzuk, és lehúzzuk a héjukat. felkockázzuk őket, majd az apróra vágott fokhagymával együtt a padlizsánhoz adjuk. Megszórjuk egy kevés pirospaprikával és borssal, és amikor a padlizsán puha, kész is.
Hidegen szokás tálalni, és tálalás előtt még egy kis olívaolajjal meglocsolni.
Mikor együk?
Bármikor.
Salamu aleykum!
VálaszTörlésNagyon finom tényleg ez a saláta hidegen. Én szoktam úgy is, hogy rakok a serpenyőbe még reszelt sárgarépát, vékonyra szeletelt csiperke gombát, aprított petrezselymet is. Így viszont melegen szoktam enni, pl.hal vagy csirkemell filével!
Asiye!
/köszi a sok fincsi és egészséges receptet!:)/